Bel voor een afspraak:

06 430 143 26

SumaSano staat voor totaal (Suma) en gezondheid (Sano).

Met andere woorden, SumaSano staat voor totale gezondheid. Onze behandelingen richten zich dan ook op lichaam en geest.

Onze behandelingen vloeien niet alleen voort uit de kennis die we verkregen hebben uit de studie boeken.Onze opgedane ervaringen binnen onze praktijk en onze levenservaringen, staan mede garant voor een adequate hulp bij uw problemen.

Behandeling voor lichaam en geest

De gezondheidstoestand van uw lichaam heeft een uitwerking op uw geest. Ook uw geestelijke gezondheid heeft een uitwerking op uw lichaam.
SumaSano is in staat u op beide vlakken te helpen om de nodige balans weer te verkrijgen.

Wie wijn we?

Nico van Andel

Ik ben Nico van Andel, Geboren en getogen in Amsterdam. Op mijn 20e ben ik gaan werken en wonen in de provincie Groningen. Als werknemer heb ik diverse functies vervuld. De laatste jaren als teamleider bij een productiebedrijf. In mijn vrije tijd heb ik altijd veel gesport, boksen, hardlopen, fietsen zwemmen en triatlon. In de sport zag ik natuurtalenten die bijna nooit het podium haalden en minder getalenteerde mensen die heel ver kwamen in de sport. Ik realiseerde me al snel dat succes in de sport gebaseerd is op een totaalplaatje, talent voor de betreffende sport, de fysieke en mentale weerbaarheid van de sporter en het voedingspatroon. Mijn interesse in het welzijn van mensen, zowel in mijn werksituatie als daarbuiten heeft gezorgd dat ik in de loop der jaren diverse cursussen ben gaan volgen. Zowel op het fysieke vlak als op het mentale vlak. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in voeding en heb de opleiding voedingsleer, gebaseerd op de PNI methode, gevolgd. De kennis en ervaring die ik op de diverse vlakken heb opgedaan, zorgt ervoor dat ik middels een holistische aanpak mensen kan helpen om zich beter te voelen. Omdat ik steeds vaker merkte dat er toch andere oorzaken zaten achter zichtbare ziektebeelden ben ik gaan zoeken naar een manier om deze echte oorzaken beter te kunnen opsporen. Ik heb hier de oplossing gevonden in Bioresonantie. Met deze methode kan ik verstoringen in het lichaam opsporen en verhelpen. Nadat ik het laatste puzzelstuk heb gevonden in mijn zoektocht om mensen te kunnen helpen zich weer goed te voelen, heb ik mijn praktijknaam veranderd in SumaSano. De betekenis van dit Latijnse woord is: TotaalGezond.

Anita van Andel

Ik ben Anita van Andel. Ik heb een financiële en commerciële achtergrond. Na 10 jaren werkzaam te zijn geweest als Financieel Manager bij diverse bedrijven (waaronder Menzis), ben ik de laatste 6 jaren werkzaam geweest als Financieel planner en hypotheekadviseur. Jaren geleden ben ik, aangestoken door het enthousiasme van Nico me gaan inlezen in de gevolgen van te veel stress, foutieve voeding en te weinig beweging. Het leefpatroon van veel Nederlanders is op alle 3 deze vlakken verre van optimaal. Ik ben me vooral gaan richten op de gevolgen van voeding en overgewicht. Ik heb de studie Orthomoleculair therapeut afgerond en heb me vervolgens aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Regelmatig blijkt ook een bacterie of een virus een oorzaak van veel ellende. Om uit te zoeken of hierin een oorzaak ligt test ik met bioresonantie of ik verstoringen zie en ook in welk orgaan ik ze vind. Na een lange zoektocht hebben we gekozen voor de Bicom. Met dit apparaat kan ik niet alleen testen waar de verstoring zit maar kan ik ook zorgen dat de boosdoener uit het lichaam verdwijnt. Ik vind zo veel voldoening in het op deze manier helpen van mensen ,dat ik begin 2012 het besluit heb genomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en me samen met Nico te gaan richten op onze nieuwe praktijk; SumaSano. Vanaf januari 2013 hebben we het bedrijf Fitronics www.fitronics.nl overgenomen en mogen we dit prachtige apparaat, de bijbehorende artikelen de seminars verkopen in Nederland en Belgie.