Een zeer milde, diep doorwerkende ruggenwervelmassage

De Breussmassage is een fijngevoelige tussenwervelschijfmassage, die zich uitstekend met de Dornmethode laat combineren. Deze methode gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen telkens weer worden vernieuwd.
Er bestaan wel gedegenereerde (beschadigde) tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer regenereren (zich herstellen). Tijdens de massage wordt Johannesolie gebruikt die door de tussenwervelschijven wordt opgenomen.
Deze kunnen hierdoor vaak weer uitzetten, zachter en elastischer worden. Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de Johannesolie, waarmee wordt gemasseerd, in de weefsels trekken.

De massage is een zeer zachte ontspannende behandeling, die tevens inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Als afsluiting wordt u vanuit de rug gemagnetiseerd. (er wordt een folie op de rug gelegd). Hierdoor werkt de behandeling dieper door. Een warmtebron van energie stroomt uw lichaam binnen. Met deze energie kunnen energetische blokkaden zoals pijn en koude verdwijnen. De helende energie bevordert het natuurlijk genezingsproces van het totale lichaam (fysiek en emotioneel).

De behandeling wordt als behaaglijk, ontspannend, rustgevend, losmakend, verlichtend en warmtegevend, ervaren.