Gewichtsreductie

De algemene opvatting is dat te veel eten en te weinig bewegen overgewicht veroorzaakt. Het blijkt echter, dat bij meer dan de helft van alle mensen met gewichtstoename verschillende lichamelijke oorzaken een belangrijke rol spelen. Voor de oorzaken van gewichtstoename bestond tot nu toe nauwelijks aandacht. Door je te richten op de oorzaken is een dieet vaak niet eens nodig.

Mogelijke oorzaken overgewicht

 • Hyperinsulinemie;
 • Verlaagde verbranding;
 • Traag werkende schildklier;
 • Verminderde verzadiging;
 • Menopauze;
 • Voedings tekorten.
 • enz

Tot nu toe werd gewichtstoename altijd op dezelfde manier behandelt, minder eten en meer bewegen. Je zou echter heel raar staan te kijken als je bij je huisarts binnen komt en hij zou, al voor je gaat zitten, zeggen: "Je krijgt van mij een ontstekingsremmer". Dit alles zonder eerst te onderzoeken wat er met je aan de hand is. Toch is dit hetgeen wat er al tientallen jaren bij overgewicht gebeurd. Er wordt een dieetadvies gegeven zonder rekening te houden met de mogelijke oorzaken van je gewichtstoename.

Succesvol afvallen begint bij een juiste diagnose en behandeling van de oorzaken.

Jouw voeding moet zo zijn samengesteld dat dit leid tot herstel van jouw stofwisseling en een gereguleerde hormoonhuishouding. Het activeert het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat overgewicht vaak te maken heeft met een disbalans in de hormoon huishouding. Uit onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de mensen die overgewicht hebben, niet te veel eet, maar dat er andere oorzaken zijn voor het ontstaan van het overgewicht. Tijdens de intake ( eerste afspraak) gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je overgewicht. Dit wordt gedaan middels een uitgebreide annamnese en met behulp van het BICOM bioresonantie apparaat.De uitkomst van dit onderzoek leidt tot een persoonlijk voedings- en adviesplan dat persoonlijk bij jou past. 

Dit adviesplan biedt de mogelijkheid om veilig en gezond af te vallen. Resultaten laten zien dat je niet alleen gewicht verliest, maar er gebeurd veel meer. Het programma levert een bijdrage aan jou algehele welzijn. Zo zal je meer energie krijgen, je fitter voelen en daarnaast zullen allerhande klachten als hoog cholesterol, hoge bloeddruk en maagzuur verminderen of verdwijnen. Het adviesplan bestaat uit gewone dagelijkse voeding die bij jou past. Je stofwisseling verbeterd en daardoor wordt het mogelijk dat je gewicht gaat verliezen.

Tijdens het programma word je geholpen en ondersteund om je doelstelling te bereiken. Dit kan onder andere met behulp van bioresonantie therapie. Deze therapie is gericht op het verbeteren van de stofwisselingsprocessen en het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam. Tevens wordt er ook gekeken naar voedselintoleranties. Wanneer jou doelstelling is bereikt krijg je ook alle support en advies om het resultaat te behouden.

De behandelmethode

 • Eerste consult
  Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het eerste consult, krijg je vragenlijsten toegestuurd. Het is de bedoeling dat je deze lijsten zo volledig mogelijk invult. Deze vragenlijsten geven vooral inzicht in de oorzaak van jouw overgewicht. Vervolgens worden de vragenlijsten gebruikt als leidraad bij het intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we zo uitgebreid mogelijk in op de aard en ontstaan van je overgewicht. Daarnaast worden gebeurtenissen en aandoeningen uit het verleden besproken waaronder pogingen die in het verleden zijn gedaan om gewicht te verliezen. Het doel is om een zo volledig mogelijk beeld te verkrijgen omtrent de oorzaak van uw overgewicht. Voor het intake gesprek wordt ruim de tijd genomen.
 • De diagnose
  Na het intake gesprek volgt een onderzoek dat bestaat uit het meten van je bloeddruk, zuurstofgehalte in je bloed, gewicht, vochtpercentage, vetpercentage, visceraal vetpercentage, spiermassa, en botmassa. Tevens wordt u door middel van de bioresonantie getest op belastingen die met uw overgewicht te maken kunnen hebben. Dikwijls blijken voedselintoleranties of allergieën één van de oorzaken van overgewicht te zijn.
 • De behandeling
  Als de diagnose is gesteld wordt er gekeken naar wat het beste bij je past. Hier is eigenlijk alles mogelijk. Welke programma er gevolgd wordt maakt niet uit, het basis principe is altijd bewust beter eten. Je krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies mee dat wordt ondersteund met supplementen. Deze supplementen zijn om de diverse oorzaken van overgewicht zoals hyperinsulinemie, verminderde verzadiging, koolhydraatverslaving, verlaagde verbranding en schildklier problemen te ondersteunen.

Het voedingsadvies gaat altijd uit van een gezonde basis voeding.

 • De begeleiding
  Je hebt een goed en passend advies meegekregen waar je mee aan de slag kunt. Afhankelijk van jouw wensen kunt u bijvoorbeeld elke twee of drie weken een afspraak maken voor het doornemen van de resultaten.  Je wordt dan wederom gewogen en gemeten. Als het nodig is wordt het persoonlijk advies bij gesteld of uitgebreid om het gewenste resultaat sneller te bereiken. Ook wanneer je het gewenste gewicht of de gewenste kledingmaat hebt bereikt, kun je nog steeds “onder” controle blijven om het nieuwe gewicht en de verbeterde eet gewoontes te handhaven.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een bewegingsprogramma te volgen. Daar hoef je geen sportschool voor te bezoeken en alles op de door jou gewenst tijdstip van de dag.