Voedingadvies.

Laat je voeding je geneesmiddel zijn en je geneesmiddel je voeding.
(hyppocrates 460-377 v C)

Voedingadvies is erop gericht het lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheid van alle benodigde voedingsstoffen, in goed opneembare vorm. De basis hiervan vormt een volwaardige en gevarieerde voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.

Een goed voedingadvies kan zowel worden ingezet om ziekte te voorkomen als om ziekte te behandelen.

Orthomoleculair voedingadvies betekent: de juiste moleculen in de optimale hoeveelheid. Deze term is in 1968 geïntroduceerd door Linus Pauling, een Amerikaanse scheikundige die zowel een nobelprijs voor de scheikunde heeft gewonnen (1954) als de nobelprijs voor de vrede (1962).

De basis voor een goede gezondheid en het voorkomen van klachten is een volwaardig gevarieerde voeding.

Maar wat is dat nou, een volwaardige voeding?

Een volwaardige gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen krijgt en zo min mogelijk belastende stoffen. Helaas is het, ook voor mensen die gezond zijn en geen klachten hebben, haast onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.  Naast een zo volwaardig mogelijke voeding kan het dus nodig zijn om extra voedingsstoffen te gebruiken in de vorm van voedingssupplementen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen en bioflavonoïden.

Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval.

Ons eten is in de afgelopen eeuw niet gezonder en veiliger geworden (Gebruik van moeilijk tot niet afbreekbare pesticides, verarmde grond, kweken in kassen, verschepen over grote afstanden van niet rijpe gewassen, enz) Doordat we verkeerde voedingsgewoontes hebben ontwikkeld (teveel eten en naar verhouding teveel transvetzuren en te weinig groente, fruit en vis) leiden we aanzienlijk gezondheidsverlies.

Tijdens een voedingsadvies help ik  je om te komen tot een zo goed mogelijk voedingspatroon en ondersteun dit, indien nodig, met een voedingssupplementen advies. Een orthomoleculair advies over voeding en voedingssupplementen is altijd individueel bepaald: iedereen is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeftes.
 

Heb jij klachten?

Of wil je door zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen juist voorkomen dat je klachten krijgt? Maak een afspraak, dan kijken we samen op welke gebieden verbeteringen mogelijk zijn.

In mijn praktijk kan ik door middel van het Bicom Optima Plus bioresonantie apparaat testen waar het lichaam tekorten heeft en/ of moeite heeft bepaalde voeding/ voedingstoffen te verwerken.
De voedingstoffen als vitaminen, mineralen, spoorelementen kan ook met een quickscan gecheckt worden.
Tevens bestaat de mogelijkheid om met de Bicom Body Check te kijken naar welke voeding het lichaam heel goed verdraagt en welke niet.